24 Kasım 2011 Perşembe

Elektrik sistemi












ELEKRİK İŞİ: Elektrik ustası bulmak epey uzun sürdü.aradık aradık o kişi bu kişi derken kimse gelmedi.Ustaya söyledim.Muhsini arayayım dedim olur dedi.aradım petkimde çalışan ilhami usta var ulaşınca size göndereceğim dedi.13/10/2011 tarihinde ilhami aradı ve yarın motoryatın başına gidip işi göreceğini söyledi.ertesi gün öğleyin tekrar aradı bakmış.ayrıntıları konuşmak için işi bilmek gerekli. Ben motoryatta elektikle alakalı ne iş varsa yaparsın, motorunda elektrik işini tabi ki dedim. kendisi oto elekrikçisi imiş.sadı yaklaşık 12 adet lamba, bayrak direği ve sordu motorun markasını iveco dedi arabadan çıkma ise onlar 24 volttur dedi. yapam yaaa biz hep 12 volt malzemelr aldık dedim.şarj ve marş dinamosunu 12 volt ile değiştitiriz dedi.onların ve ırgatın  bakımını yaparsın dedim.1.250 tl istedi ve marin kablo kullanırız benim parça aldığım dükkanda var dedi. pazarlık 1.000 tl önerdim ve 500 varınca geri kalanı denize indikten 3 gün sonra vermak üzere anlaştık.
şakrandan selahattin usta 2.75 tl'le marin kablosu için pazarlık ettim. yaklaşık 30 veya 40 metre kablo gidecekmiş.yarın 15/10/2011 cumartesi günü kamaranın ve diğer üstünün kaplanması gerekli alanların kablosunu çekecek.
15/10/2011 cumartesi saat 15.00 gibi ilhami aradı.Gerekli kısımlara marin kabloları döşemiş ve 42.5 metre kablo kullanmış.çarpı 2.75 tl'den Şakrandaki selahattine varınca parasını ödeyeceğim.
16/10/2011 İzmire gitmek için Kamil koçtan 12.30 arabasına bilet aldım.Satun aldığım krom malzemelr ve diğerlerini hazırladım..pazartesi Hava soğuk ve yağmurlu ama salı günü normal sıcaklıkta olacakmış.bu izmire 4. gidişim olacak.
Yapacaklarımı planladım.ödemelerimi yapacağım.Hadi hayırlısı.Alla beni iyi insanlar ve hayırlı işler ile karşılaştırsın. 
17/10/2011 tarihi pazartesi muğla dalamanayım hava şartları ve buradaki işlerim nedeni ile İzmire gidemedim.Bir gün önce telefondda veresiye ilk malzeme aldığım Nurettin Urkaçın 300 tl borcumu haavale ettim. pazar günü olduğu için ertesi gün hesaba geçer uyarısı vardı ama baktı hala geçmemiş.
saat 10 gibi camcı veli kabadayı'ya 210 tl. ve elektrikçimiz İlhami Tarhana işçilik 500 Tl. Havale ettim.
Bu arada gelemeyeceğim diyerek Tuğrulu aradım. Ne o dedi yatın camları evin camları gibi olmuş kare kare olur mu? ve Bir konrtraplak ile orası bütünleştirilir istenilen şekilde kesilerek şekil verilirve dedi. ben camalara olmamış düşüncesi ile üzerlerine film yapacağım böylelikle yan camlar renklenecek dedim. İlk olumsuz öz eleştiriyi böylelikle almış oldum.Eleştirinin zamanı çok uygundu tuğrulun dediği gibi düzeltilebilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder